Met Zweeds rabat bouw je snel een schuur of een schutting

Zweeds rabat is ideaal voor het bouwen van een schuur, een tuinhuisje of een schutting. Je kunt deze planken gemakkelijk aan elkaar en aan palen bevestigen. Je ziet Zweeds rabat waarschijnlijk vaker dan je denkt. Heb je een buur met zo'n hippe, zwarte schutting? Dan is de kans heel groot dat daar Zweeds rabat voor is gebruikt. Je kunt deze planken in verschillende formaten kopen, verschillende lengtematen, maar ook verschillende breedtematen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de afwerking. Kies je voor een naturel plank? Dan zal deze na verloop van tijd mooi vergrijzen. Kies je voor de plank met de zwarte afwerking, dan heb je er geen omkijken meer naar.

Kies voor Zweeds rabat als je een schutting plaatst

Door de vorm van de planken is het bouwen van een schutting met Zweeds rabat heel gemakkelijk. De mes en de groef vallen mooi in en over elkaar. Hierdoor komt er geen water tussen de planken te staan. Dit zorgt er dan weer voor dat je schutting niet zal gaan rotten. Je hoeft dus maar één keer zo'n schutting te plaatsen om er jarenlang plezier van te hebben. Het is dan natuurlijk wel van belang dat er geen (deel van) planken in de grond staan en dat je de palen waaraan je de schutting bevestigt goed in beton zet.

Hoe zet je de planken vast?

Je kunt ervoor kiezen om iedere plank met een hamer en spijkers vast te maken aan de paal. Maar het is veel handiger om hier een spijkerpistool voor te gebruiken. Dit gaat een stuk sneller en veel nauwkeuriger. Je slaat niet per ongeluk op je vingers en je laat de spijkers niet vallen. Je houdt met één hand de plank vast en met de andere hand spijker je de plank vast. Het is een kwestie van de trekker overhalen.

Moet je de planken bewerken met beits of olie?

Je kunt met de planken doen wat je wilt. Om ze goed te beschermen is het wel slim om te kiezen voor lakken of schilderen, beitsen of in de olie zetten. Het is net wat jij mooi vindt. De afwerking kun je net zo strak en kleurrijk maken als je zelf wilt. Gebruik je de rabatdelen in je huis, bijvoorbeeld om een mooie muur te maken? Dan is het wel slim om ervoor te zorgen dat de planken zo glad mogelijk zijn. Ze zullen dan gemakkelijker schoon te maken zijn. Maar ook dat is aan jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *