Wissel zitten en staan af met een verstelbaar bureau

Weinig lichaamsbeweging is niet goed voor je gezondheid. Lang zitten kan de kansen op gezondheidsproblemen vergroten. Die zijn:

  • Hart- en vaatproblemen;
  • Voortijdig sterven;
  • Diabetes type 2;
  • Enkele vormen van kanker;
  • Klachten van depressiviteit.

Het is daarom aan te raden om periodes van zitten met regelmaat te onderbreken met staan en/of bewegen. Mogelijkheden zijn onder meer:

  • Staan of lopen bij het vergaderen
  • Momenten zoeken dat je even kunt opstaan en lopen
  • Met een in hoogte verstelbaar bureau kan je zitten en staan afwisselen.

Over die laatste mogelijkheid gaat dit artikel.

Zit-sta-bureau

Een in hoogte verstelbaar bureau wordt ook wel zit-sta-bureau genoemd, omdat je daarmee het zitten en staan kunt afwisselen. Hier wordt geen instelbaar bureau bedoeld. Daarvan kan je ook de hoogte instellen, maar niet op een simpele manier. Een instelbaar bureau is ook niet bedoeld om vaak de hoogte ervan te veranderen. Van verstelbare bureaus zijn er de handbediende uitvoeringen, waarbij je met een slinger de hoogte kunt aanpassen. Daarnaast zijn er ook elektrisch verstelbare bureaus. Die kunnen zelfs een geheugenfunctie hebben. Dat betekent dat je voor het zitten en staan hoogtes kunt instellen, waarna met een druk op een knop het bureau naar de gewenste hoogte gaat.

Aanbod

Behalve dat er zit-sta-bureaus zijn die je handmatig of elektrisch kunt verstellen, worden ze ook van diverse materialen en afmetingen gemaakt. Klein betekent bijvoorbeeld 80 x 60 centimeter en groot kan zijn 240 x 80 centimeter of 160 x 160 centimeter. Het onderstel en blad zijn desgewenst los van elkaar te krijgen. Je wilt je huidige blad behouden, maar wilt een verstelbaar onderstel? Dan kan je alleen dat laatste kopen. Het onderstel zal normaliter van metaal zijn. Het blad kan onder andere van massief hout, HPL of melamine zijn gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *