Welke vloer is het meest geschikt voor renovatieprojecten?

Veel Nederlanders renoveren tegenwoordig hun huis. Renoveren is een breed begrip, het valt onder alle aanpassingen die jij doet aan jouw huis. Een nieuwe keuken, badkamer of een geheel nieuwe vloer? Het blijft een gedoe het kost namelijk geld, tijd en ruimte. Vooral bij een nieuwe vloer moet het huis op zijn kop. Desalniettemin bestaan er ook vloeren die een renovatieproject een stuk makkelijker maken. In deze blog lees jij welke vloer het meest geschikt is voor een renovatieproject. 

Op zoek naar een goeie vloer? Er is keuze zat! 

Een goeie vloer moet voldoen aan jouw eisen. De vloer is de eyecatcher van jouw huis en brengt jouw interieur nog meer tot zijn recht. Een vloer heeft veel effect op de sfeer in de woning. Ga jij voor een visgraat vloer of een warme Scandinavisch PVC-vloer? Als jij opzoek bent naar een vloer voor een renovatieproject dan moet je de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Is het leggen van deze vloer ingewikkeld?
  • Heeft de vloer een tijdloos uiterlijk?
  • Is de vloer kras-en vlekbestendig?
  • Is de vloer waterbestendig? 

Renoveren doe jij waarschijnlijk niet elk jaar, vooral niet als het om een duurzame vloer gaat. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de eigenschappen van de vloer zoals waterbestendigheid. De vloer die jij gaat kiezen voor jouw renovatieproject moet toekomstbestendig zijn en moet voldoen aan jou wensen en behoeften. 

Kies laminaat voor jouw renovatieproject! 

Laminaat is een ideale vloer voor renovatieprojecten. Sommige laminaatvloeren hebben namelijk een erg handig kliksysteem, het leggen van de vloer is dus zo gepiept. Bovendien is laminaat erg onderhoudsarm, het is makkelijk schoon te maken en er is geen was-of olielaag nodig. Verder is laminaat nauwelijks te onderscheiden van een echte houtenvloer en heeft het een betere prijs/kwaliteitverhouding ten opzichte van een houtenvloer. 

PVC-vloeren; gemak, kwaliteit en onderhoudsvriendelijk

Een PVC-vloer is het meest geschikt voor renovatieprojecten als jij kwaliteit, prijs, gemak en onderhoudsvriendelijkheid belangrijk vindt. PVC-vloeren zijn tegenwoordig zo erg geïnnoveerd dat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een houtenvloer. Het voordeel van een PVC-vloer is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei soorten kleuren en motieven. Jouw droomvloer is zo gevonden. Bovendien is PVC op het gebied van kwaliteit, beter dan een laminatenvloer. Verder hebben PVC-vloeren ook een handig kliksysteem dat uitermate geschikt is voor snelle renovatieprojecten. De nieuwe Alfa pvc-vloeren kunnen zelfs geplaatst worden op een onregelmatige ondergrond, hoe tof is dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *