Welke typen raamdecoratie past bij mijn woning?

Raamdecoratie mag niet ontbreken in jouw woning! Zeker in de slaapkamer zul je toch een type verduistering moeten hebben om lekker te kunnen slapen. Mits je van zonnestralen in de ochtend houdt natuurlijk, maar wij gaan ervan uit dat je op zoek bent naar passende raamdecoratie voor de verschillende kamers in jouw huis. Het type raamdecoratie is natuurlijk afhankelijk van de sfeer die jij wilt creëren in jouw woning. Wij zochten voor jou uit welke type raamdecoratie geschikt is bij het type huis dat je hebt. Lees gauw verder! 

Waarom is raamdecoratie belangrijk? 

Raamdecoratie; ook wel zonwering voor binnen genoemd, wordt om hoofdreden tegen wering van de zon gebruikt. Echter is dit niet het enige bijkomende voordeel van raamdecoratie. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet. Naast dat raamdecoratie zonwerend is, werkt het ook nog verduisterend voor de ruimte waar je je in begeeft. Zo wordt het gebruikt in de slaap- en woonkamer. Bovendien zorgt dit voor privacy, zodat je lekker privé tv kan kijken. Ook bevorder je de inbraakpreventie omdat je op deze manier het zicht van jouw spullen voor inbrekers wegneemt!  

Raamdecoratie werkt zelfs energiebesparend! 

Wist je dat raamdecoratie energiebesparend werkt? Heb je jouw vouwgordijnen dicht in de winter? Het houdt namelijk warmte tegen en dit resulteert in een constante warmte van jouw woon- of slaapkamer. Bovendien zorgt het juist voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Door de zonnestralen tegen te houden met bijvoorbeeld gordijnen of rolluiken behoud de koelte zich in de woonkamer.  

Welke type raamdecoratie zijn er? 

Wat betreft het typen raamdecoratie zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo zijn jaloezieën ontzettend populair, maar verliezen vouwgordijnen in combinatie met inbetween gordijnen ook nooit zijn kracht. Voor een volledige verduistering van bijvoorbeeld een slaapkamer zijn rolgordijnen dan weer een uitstekende optie.  

Wat is geschikt voor mijn woning? 

Welk type raamdecoratie geschikt is voor jouw woning is dan weer afhankelijk van de zonnestand. Heb je bijvoorbeeld een kamer op het noorden? Dan ontvang je bijna geen direct zonlicht. Daarom is de zonwerende functie van raamdecoratie hier niet nodig. Voor het zuiden geldt uiteraard wel dat je een goede zonwerende functie nodig hebt.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *