Welke soorten bedrijfsdeuren zijn er allemaal?

Wil jij voor jouw pand nieuwe garagedeuren aanschaffen, maar weet jij niet welke optie het meest geschikt is voor jouw situatie? Dat begrijpen wij volkomen. Er zijn namelijk verschillende opties die zowel praktisch als financieel gunstig voor jouw bedrijf kunnen zijn. Heb jij bijvoorbeeld een loods gehuurd, maar laat je hier ook jouw klanten langskomen? Dan is een garagedeur met loopdeur wellicht een efficiëntere optie dan alleen een kanteldeur. Lees gauw verder naar de rest van de opties want in deze blog hebben we ze voor jou op een rijtje gezet. 

Bedrijfsdeur met loopdeur 

Dit type garagedeur is interessant als je de deur voor meerdere doeleinden wilt gaan gebruiken. Het voordeel van deze deur is dat er zowel een reguliere deur in de garagedeur zit als een kantel- of sectionale garagedeur. Als je snel een aantal spullen nodig hebt, open je eenvoudig de deuren om eventuele inventaris uit de loods te pakken. Maar heb je anderzijds een vrachtwagen vol bestellingen? Dan open je juist de kantel- of roldeur om alles eenvoudig in jouw loods te kunnen plaatsen.  

Bedrijfsdeur industrie 

De bedrijfsdeuren voor industriële doeleinden zijn herkenbaar aan het rolmechanisme. Aan de onderkant pak je de hendels beet en schuif je de deur gemakkelijk omhoog. Zo schuift de gehele garagedeur zich eenvoudig via de installatie omhoog en blijft deze hangen tegen het plafond. Dit is een interessante optie als je met een heftruck of ander voertuig in-en-uit moet verplaatsen.  

Elektrische bedrijfsdeur 

Een elektrische bedrijfsdeur is functioneler dan een reguliere bedrijfsdeur. Het verschil zit hem in het openingsmechanisme. Met een elektrische bedrijfsdeur open je de deur eenvoudig met één druk op de knop. Ideaal als je met een auto aankomt rijden en de garagedeur gemakkelijk uit zichzelf opent.  

Bedrijfsdeuren voor een boerderij 

Bij een bedrijfs- of garagedeur denk je al gauw aan een deur voor een loods, auto-opslag of de opslag van inventaris. Niet alleen voor deze gelegenheden is een bedrijfsdeur efficiënt. Je ziet bedrijfsdeuren vaak terugkomen op een boerderij. Dit omdat er zo eenvoudig meerdere dieren van A naar B geleidt kunnen worden. Zo heb je gemakkelijk de ruimte om snel producten en dieren te verplaatsen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *