Welke bestrating past bij jouw tuin?

Het voorjaar is nog ver weg maar we zijn alweer druk bezig met het bedenken van frisse ideeën voor de tuin. Misschien zijn de lentekriebels er dit jaar zo vroeg vanwege de milde winter, maar dat maakt voor ons niks uit. Aankomende lente gaan we de tuin weer onder handen nemen, en als je tuin aan nieuwe bestrating toe is dan lees je op dit moment het juiste artikel. Vandaag vergelijken we verschillende soorten bestratingen voor jouw achtertuin, dus lees snel verder!

Keramische tuintegels

Keramische tuintegels geven een vrolijk accent aan jouw achtertuin, en ze geven er ook een meerwaarde aan. De tegels zijn er in verschillende kleuren en vormen, dus er zit vast wel iets bij dat jij mooi vindt. Een keramische tegel ziet er mooi uit, maar is ook praktisch: hij is geschikt voor buitengebruik en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je de tegels op een bed van bestratingszand legt, zodat ze erin zakken en niet verschuiven of verzakken.

Betonnen klinkers

Betonnen klinkers, ook wel bkk klinkers genoemd, zijn rechthoekige straatstenen met afgeronde hoeken. Ze zien eruit als grote Lego Blokken; kleine voor borders en grote voor paden. Klinkers grijpen in elkaar zonder gebruik te maken van mortel, zodat het gemakkelijk is om patronen of rechte lijnen te creëren. De stenen zijn geschikt voor alle weersomstandigheden, maar ze hebben niet dezelfde vrolijke uitstraling als keramische tuintegels. Als je speciale patronen wilt maken dan zijn klinkers de beste keuze vanwege het kleine formaat en de ruime keuze uit kleuren.

Kleine kiezels

Kleine kiezels zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook praktisch omdat ze geschikt zijn voor zowel paden als bodembedekking. Ze zijn bestand tegen alle weer en wind en je hebt ook nooit last van ijzel in de winter. Je kan zelfs een puzzeleffect creëren door patronen te maken met de kiezels, hoewel dit een stuk makkelijker gaat met klinkers, is het niet onmogelijk met kiezelstenen.

De keuze is aan jou. Wil je een luxe uitstraling met veel kleur? Dan zijn keramische tuintegels wellicht perfect voor jou. Misschien wil je creatief worden en verschillende patronen creëren, dan kun je het beste klinkers gebruiken. Wil je een meer natuurlijke look, dan zijn kiezelstenen de perfecte bestrating waar je ook nooit zout hoeft te strooien in de winter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.