Wat maakt een goede kantoorplant?

Kantoorplanten die bijzonder geschikt zijn voor de klus, zijn planten die weinig licht nodig hebben. Dit zijn meestal het type dat, als het in het wild wordt gevonden, zich op de bodem van een bosbodem bevindt met een zeer dik bladerdak erboven. Dat zou het licht dat ze krijgen beperken, dus hebben ze grote, meestal groene bladeren ontwikkeld die het licht dat ze kunnen opvangen en gebruiken om te groeien.

Planten en licht

Planten hebben een heel ander idee over hoeveel licht er binnenshuis beschikbaar is dan wij. Mensen kijken naar een ruimte met veel ramen en gaan ervan uit dat er enorm veel licht doorkomt, maar dat is misschien niet het geval als je een plant bent. Denk er zo over na: je draagt ​​een zonnebril buiten, maar op het moment dat je binnen komt zet je hem af. Waarom? Omdat er binnen veel minder licht is dan buiten. Planten voelen hetzelfde aan en willen een ruimte met veel licht. Als je kantoor dat niet heeft, dan zijn planten met weinig licht de oplossing.

De groeisnelheid

Een ander ding om te overwegen bij het selecteren van de juiste kantoorplant is de groeisnelheid. Over het algemeen willen de meeste mensen een plant die niet erg snel groeit, omdat snelgroeiende planten veel onderhoud en snoei vereisen. Je moet ook rekening houden met de ruimte en planten die veel groeien, zullen andere ligboxen binnendringen, over de vloer slepen of hinderlijk worden. Over het algemeen zijn onderhoudsarme planten goede kantoorplanten en dat geldt ook voor planten die relatief weinig water nodig hebben.

Het uiterlijk

Houd tenslotte rekening met het uiterlijk. Hoewel u planten wilt die gemakkelijk te verzorgen zijn, wilt u ook een kantoorplant die er mooi uitzien en de kantoorruimte versterken in plaats van deze af te leiden of af te leiden. Onthoud gewoon dat bloeiende planten, hoewel ze er geweldig uitzien, meestal meer zonlicht en meer water nodig hebben en binnen meestal maar een korte tijd bloeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *