Wat is groene energie?

groene energie

Als consument wil je misschien bijdragen aan een duurzame samenleving. Maar hoe kun je dit doen? En wat is groene energie? In deze blog lees je alles wat je moet weten over duurzame energie. Ga jij voor zonnepanelen of een duurzame ketel van GreeOn?

Groene energie

Groene energie is energie die opgewekt is uit schone bronnen die niet op kunnen raken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan zon, wind of water. Energie die niet duurzaam is, wordt ook wel ‘grijze’ energie genoemd. 

Duurzame ketel

Een bekend merk op het gebied van ketels is Intergas. Dit bedrijf maakt al jarenlang betrouwbare, innovatieve ketels. Zo bestaan er bijvoorbeeld ketels die all electric en hybride zijn. Een optimale combinatie voor het terugbrengen van Co2-uitstoot, het verminderen van energieverbruik en het verlagen van de energierekening. De prijzen van cv-ketels lopen uiteen van €900 tot €3000.

Bekijk de Remeha cv ketel of Intergas cv ketel. Dit zijn zuinige ketels. Kom je er niet uit? Maak dan gratis gebruik van de ketelkiezer.

Zonnepanelen

Door het gebruik van zonnepanelen, wek je je eigen energie op. Daarnaast verdien je de zonnepanelen terug doordat je direct bespaart op de maandelijkse stroomkosten. Zonnepanelen koop je voor de lange termijn, namelijk voor de komende 20 of 30 jaar. Of en hoeveel zonnepanelen jij kunt aanschaffen, hangt af van 4 factoren:

  • het dakoppervlak
  • de zoninstraling
  • de hoeveelheid stroom die je verbruikt
  • het rendement van de zonnepanelen

Andere opties

Naast een duurzame cv-ketel en zonnepanelen, kun je ook kiezen voor andere opties om je huis energiezuiniger te maken. Je kunt beginnen met het verbeteren van de isolatie: vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of isolatieglas. Wist je dat een betere ventilatie ook bijdraagt aan een duurzame woning?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *