Wat is een profielfrees?

Snijden is een van de basisprocessen in de metaalverwerkende industrie. Een paar decennia geleden omvatte het snijproces enkele eenvoudige hulpmiddelen, omdat de ontwerpen relatief eenvoudig waren. Tegenwoordig zijn er echter nieuwe ontwikkelingen in de plaatverwerkings technologie, zijn ontwerpen gecompliceerder geworden en vereisen meer verfijnde industriële machines om geavanceerde sneden te leveren.

Sommige van de plaatbewerkingssystemen die je waarschijnlijk in het moderne productiebedrijf zult aantreffen, zijn profielfrezen. Dit zijn geavanceerde apparaten die helpen om gespecialiseerde onderdelen uit metalen platen te snijden.

Een profielfrees is een gespecialiseerde fabricagemachine die een tekentoepassing volgt om metalen platen te profileren volgens de gewenste specificatie. Het snijden van profielen gebeurt meestal op een vlakke tafel en aangezien metalen verschillende diktes en kwaliteiten hebben, zijn verschillende soorten machines nodig om de gewenste sneden te bereiken. Het werkstuk wordt grondig gereinigd om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven, zodat de sneden nauwkeurig kunnen zijn. De profielfrees optimaliseert het materiaalgebruik en de productiviteit, waardoor je tijd bespaart en afval of afval tot een minimum beperkt.

Wat kan een profielfrees?

Met een profielfrees kunt je alle rechte, contour- en tussensneden maken met een afschuining op een grote verscheidenheid aan verstijvers. Al het snijden van profielen wordt geleverd wanneer het werkstuk klaar is om te worden geassembleerd of machinaal bewerkt met eventuele slakken die zijn verwijderd om de productietijden te verkorten. De profielfrees kan worden gebruikt om metalen van verschillende diktes te snijden en levert nauwkeurige, kostenefficiënte, snelle en zuivere sneden.

Plasma profielfrees

Dit is een snijproces waarbij een geïoniseerd gas van meer dan 20.000 °C wordt gebruikt om te smelten en het materiaal uit de snede te verwijderen. Tijdens dit proces wordt een elektrische boog tussen een elektrode (kathode) en het werkstuk (anode) geplaatst. Het proces is ideaal voor het snijden van roestvrijstalen en koolstofprofielen van verschillende kwaliteiten en diktes. Het creëert minder vervorming omdat het minder warmte en gas onder druk gebruikt en een gewenste rand produceert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *