Waarom is investeren in goede isolatie een verstandige keuze?

Het hebben van een goed isolatiesysteem is voor vele aspecten gunstig. Je krijgt lagere energiekosten wat weer een voordeel is voor je portemonnee. Het biedt bovendien meer wooncomfort en is ook nog eens goed voor het milieu. Maar wat kan je zelf doen om jou huis te voorzien van goede isolatie? Wij zochten het voor je uit in deze blog! Lees gauw verder.  

Voordelen van isoleren 

Een goede woningisolatie zorgt gemiddeld tot wel 33% lagere energiekosten. Jouw woning verliest minder warmte via ramen, muren en dak. Het dichten van gaten en kieren met bijvoorbeeld glas- of steenwol zorgt voor minder tocht en vocht. Het is buiten de kostenbesparing op de energierekening ook nog eens goed voor het milieu! Dit betekent; lagere stookkosten omdat je woning langer geïsoleerd blijft, comfortabeler wonen aangezien de warmte langer binnen blijft en minder vochtproblemen door het dichten van gaten. Ten slotte wordt je woning ook nog meer waard, aangezien het huis een beter energielabel krijgt door isolatieverbetering. 

#1 Controleer jouw woning op verduurzaming 

Er zijn verschillende manieren om een woning te verduurzamen. Een energiescan geeft een indicatie welke verduurzamingsmaatregelen er allemaal zijn die gunstig zijn voor jouw type woning.  

#2 Het isoleren van jouw spouwmuren en dakisolatie 

Isoleren van spouwmuren en dakisolatie haalt verreweg het meeste rendement op om de isolatie binnenshuis te vergroten en de energierekening te verlagen. Vloerisolatie bemachtigt een derde plek op de isolatielijst. Ga je voor de lange terugverdientijden? Kies dan voor het vervangen van enkel glas naar dubbel glas. Ook het vervangen van je kozijnen en deuren kan een behoorlijke boost geven voor je isolatie. Denk aan een kunststof voordeur op maat of een Kunststof kozijnen kopen bij HEPRO.  

#3 Kies voor hoogwaardige isolatiematerialen 

Ten derde kijk je naar de isolatiewaarde van materialen. Heb je besloten isolerend materialen te gebruiken voor jouw muren of dak, kijk dan op de verpakking van bijvoorbeeld glaswol of steenwol naar de hoogte van de isolatiewaarde. Dit is aangegeven met een cijfer.  

#4 Het dichten van gaten en kieren 

Na het verbeteren van de isolatie met bijvoorbeeld glaswol of steenwol dicht je de kieren en gaten van buitenshuis.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *