Waarom een plastic tafelkleed aanschaffen?

Misschien ben je toe aan een nieuwe of misschien is je huidige gescheurd. Ik heb het over een plastic tafelkleed. Met dit kleed geef je jouw interieur weer helemaal een nieuwe look. Je kunt kiezen voor een vrolijk design met velle kleuren. Hou je liever van wat rustigers? Kies er dan voor om gebruik te maken van wat minder opvallende kleuren. Gelukkig zijn er enorm veel plastic tafelkleden te koop. Hierdoor zit er altijd wel iets voor jou tussen. 

Waarom een plastic tafelkleed?

Er zijn enorm veel verschillende soorten tafelkleden. Vroeger was het heel gebruikelijk om een kanten of katoenen tafelkleed te hebben. Misschien herken je dit nog wel van je moeder of oma. Tegenwoordig komen er steeds meer bij. Polyester en plastic tafelkleden zijn ook steeds populairder. Die laatste in het bijzonder. Niet zo heel gek natuurlijk als je nagaat wat voor voordelen dit levert. Een plastic tafelkleed heeft namelijk legio voordelen. Het is bijvoorbeeld waterafstotend. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn als je zoon of dochter een glas cola omgooit dat er een grote vlek in je tafelkleed komt. Met een plastic tafelkleed is het puur een kwestie van een natte doek pakken en je kunt het er zo afvegen. Oftewel je hoeft je nooit meer druk te maken over vlekken in je tafelkleed. Daarnaast is het ook handig om te gebruiken als beschermlaag voor de kleine bandieten in je huis. Je hebt vast wel eens een situatie meegemaakt dat je kinderen lijm over je tafel hebben gesmeerd. Je wilt dit natuurlijk voorkomen, want je nieuwe tafel wil je het liefst zolang mogelijk mooi houden. 

Tafelkleed voor buiten

Wil je een plastic tafelkleed buiten gebruiken? Dat is geen probleem, door de gladde bovenlaag is het waterafstotend. Hierdoor trekt de regen niet in je tafelkleed. Waar je wel alert op moet zijn is zon. Wanneer er teveel en te vaak zon op je tafelkleed komt dan kan het zijn dat het bleek gaat worden en dus verkleurd. Om dit te voorkomen kun je het beste je tafelkleed in de schaduw gebruiken. Een ander punt waar je scherp op moet zijn is bij het eten van bepaalde producten. Ga je macaroni eten? De saus kan gemakkelijk in het plastic tafelkleed trekken. Hierdoor ontstaat er een vlek die er niet meer uit wil. Je kunt een plastic tafelkleed ook niet wassen in de wasmachine. Dus mocht het voorkomen. Verwijder het dan zo snel mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *