Verstelbaar lamellendak voor zonwering

Met een lamellen overkapping maak je je aanbouw of pergola bioklimatisch. Dit betekent dat jij het licht laat filteren en de lichtsterkte aanpast door de oriëntatie van de lamellen. In de halfopen positie kan het gereflecteerde licht de natuurlijke verlichting van de binnenruimtes verbeteren, dankzij de goede reflectie en het gebruik van diffuus licht. In de gesloten positie maakt het een bijna horizontaal plafond mogelijk, esthetisch schoon en met een elegante uitstraling. De pergola’s met verstelbare lamellen passen zich aan alle stijlen en typen woningen aan, zowel bij renovatie als bij nieuwbouw. Het levert meerwaarde op en draagt ​​bij aan de herwaardering van vastgoed.

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Het beschaduwen van de buitenruimtes, vooral als deze op het zuiden en westen zijn georiënteerd, door middel van een lamellen overkapping, kan de temperatuur van de binnenruimten met 5ºC verbeteren met als gevolg een toename van het thermisch comfort en besparingen in koelsystemen. Door een geschikte oriëntatie van de lamellen kun je ook in de winter profiteren van de zoninstraling met een stijging van enkele graden Celsius.

Een ander duurzaamheidselement van verstelbare lamellendaken is dat ze regenwater kunnen opvangen.

Toepassingsgebied van verstelbare lamellenplafonds.

Met dit innovatieve concept van pergola met overkapping met lamellen kunt je je ruimte vergroten en optimaliseren door een intieme en comfortabele omgeving te creëren. Deze zonwering maakt het mogelijk om ruimtes te creëren die beschermd zijn tegen zon en regen, luchtig, fris en comfortabel.

Het wordt toegepast in :

  • De residentiële sector: veranda’s, spa’s ,toegang tot het zwembad, pergola’s en terrasoverdekkingen in het algemeen. Zolder en begane grond behuizingen met tuin. Voor meer functionaliteit en gebruik kunnen we de verstelbare lamellenplafonds combineren met glasgordijnen.
  • De horeca: lamellen overkapping voor terrassen bij cafés, bars, restaurants. Deze lamellenplafonds zijn perfect te combineren met glasgordijnen en glazen windschermen, zowel vast als hefbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *