Trend van dit jaar, de betonlook

Een  van de meest populaire trends van het moment is de betonlook. Of je dit nu gebruikt voor in je keuken, badkamer, vloer of een wand. Het kan allemaal en geeft een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Het is een trend die je gemakkelijk zelf kan doen als je geen gebruik maakt van daadwerkelijke beton. Je kan namelijk gemakkelijk online betonlook verf bestellen in meerdere verschillende kleuren. Als je van plan bent om de betonlook in je interieur toe te passen zijn er een paar punten waar je rekening mee kan houden. 

Betoncire VS betonlook

Betoncire is cement waaraan beton deeltjes en hars aan zijn toegevoegd. De substantie die je hieruit krijgt kan je daarna gebruiken voor bijvoorbeeld je wand of vloer. Je kan er ook je hele badkamer meubel mee maken of je aanrechtblad. Het voordeel van betoncire is dat het waterbestendig, schimmelwerend en naadloos is. Dit is dan ook een van de redenen dat het in plaatsen wordt toegepast waar veel water is. Doordat betoncire geen naden heeft is het gemakkelijk schoon te houden. Er zijn in totaal misschien wel meer dan 50 verschillende beton cire kleuren. Je hoeft het dus niet allemaal in het grijs te houden. 

Betonlook verf is dus een verf wat lijkt op beton. Het heeft een poederige en open structuur wat je gemakkelijk en snel kan aanbrengen. Het voordeel van betonlook verf is dat het vaak stukken goedkoper is dan betoncire. Je kan het op bijna elke willekeurige ondergrond aanbrengen dat jij wilt. Ook hierbij kan je kiezen uit verschillende tinten. Het enige nadeel is dat het een betonlook is. Je kan dus zien dat het geen echte beton is. 

Aanbrengen van betonlook verf

Voordat je begint met verven is het verstandig om de ondergrond eerst stof- en vet vrij te maken. Nadat je dat hebt gedaan kan je een primer aanbrengen die bedoeld is voor de ondergrond die jij gebruikt. Dit kan voor hout anders zijn dan voor je wand. Het is de bedoeling dat je de betonverf op verschillende richtingen gaat verven. Dit is normaal gesproken af te raden bij een normale verf omdat je dan strepen zal zien, maar bij betonlook is dat juist de bedoeling om het op die manier meer op echt beton te laten lijken. Doe dit in verschillende lagen. Je kan betonlook verf gemakkelijk bestellen via chalkpaint.store.

Beton accessoires

Buiten verf kan je ook betonlook accessoires in je interieur aanbrengen. Dit kan natuurlijk ook als je een deel van je huis hebt geverfd met de betonlook. Juist omdat er zo veel verschillende soorten tinten zijn kan je er samen een hele mooie en natuurlijke inrichting van maken. Of je dit nou industrieel, minimalistisch of juist bohemian wilt. Zo kan je bijvoorbeeld een betonlook tafel aanschaffen, of als je het iets kleiner wilt, leuke bloempotjes of een leuke kruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *