Tips voor goede zonwering in de tuin

De zomer is in volle gang en dat betekent voor veel mensen dat ze veel tijd in de tuin of op het balkon doorbrengen. Om het tijdens een warme zomerdag aangenaam te houden, is goede zonwering van groot belang. Daar wil ik het in dit artikel dan ook even kort met je over hebben. Want welke soorten zonwering zijn er precies en welke zonwering is het meest geschikt voor jouw situatie? Lees hieronder verder!

1. Zonneschermdoek

Tegenwoordig zien we ze in steeds meer tuinen: zonneschermdoeken. Een zonneschermdoek is een uitstekende vorm van zonwering, bijvoorbeeld wanneer je een loungeset in de tuin hebt staan waar je graag zit. Met behulp van een zonneschermdoek creëer je eenvoudig schaduw. Op deze manier zorg je ervoor dat het aangenaam blijft en bescherm je bovendien je tuinmeubelen tegen verkleuring door de zon.

Benieuwd welke soorten zonneschermdoeken er allemaal verkrijgbaar zijn? Op de website van Aluparts vind je een uitgebreid aanbod.

2. De parasol

Als het gaat om zonwering, dan is de parasol waarschijnlijk de meestvoorkomende variant. Een groot voordeel van de parasol is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Ook is de parasol gemakkelijk op te zetten en te verplaatsen. Een bekend nadeel van de parasol is dat deze kwetsbaar is als het hard waait. Parasols bestaan in verschillende soorten en in verschillende uitvoeringen, zoals de zweefparasol.

3. Zonwering voor de veranda

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een veranda in de tuin. Zodra het warmer wordt, kan het onder de veranda echter al snel onaangenaam worden. Met goede zonwering kun je dit voorkomen. Voor de veranda is met name elektrische zonwering erg geschikt. Elektrische zonwering is eenvoudig te bedienen en het is daarnaast een handige manier om de veranda volledig mee af te sluiten!

Klik hier als je meer wil weten over verschillende soorten zonwering of als je op zoek bent naar de juiste zonwering voor jouw tuin of balkon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.