Tips voor een landelijk interieur

De landelijke interieurstijl is al jaren ontzettend populair. Dat is niet zo gek; je kunt er een hoop verschillende dingen mee. Ben je toe aan niets nieuws in je woning, of ga je verhuizen en zoek je een interieurstijl die je aanspreekt? Hieronder vind je vast een aantal tips voor een landelijk interieur! 

  1. Ga voor de juiste kleuren

Bij een landelijke interieurstijl horen rustige, neutrale kleuren. Vaak kiest men voor grijs en beige, maar andere kleuren kunnen vaak ook prima, mits ze niet te opvallend zijn.

  1. Gebruik zo natuurlijk mogelijke materialen

Bij een landelijk interieur horen meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer, een wollen kleed, maar ook een koperen kraan (zoals eentje van https://www.mastello.nl).  

  1. Welke vormen kies ik?

Vaak zie je in een landelijke inrichting voornamelijk ronde vormen terug. Meubels hebben dan ook meestal ronde hoeken en poten.

  1. Houd het simpel

Door je landelijke interieur eenvoudig te houden, creëer je een rustgevende sfeer. Ga voor niet te uitgesproken kleuren en vermijd blikvangers in huis; bij een landelijke woonstijl draait het vooral om rust. Je wilt na een lange dag natuurlijk thuis kunnen komen in een huis waarin je heerlijk tot jezelf kunt komen!

  1. Koop een robuust meubelstuk

Het is goed om voor in ieder geval één robuust meubelstuk te gaan in je huis, zoals een mooie landelijke eettafel. Je kunt bij het kiezen van meubels het beste voor een mix van verschillende materialen gaan, zodat niet alles dezelfde uitstraling heeft. Probeer er daarentegen wel voor de zorgen dat alles één geheel blijft.

  1. Maak je landelijke interieur compleet met accessoires

Uiteraard mogen ook mooie accessoires niet ontbreken in je huis! Er zijn ontzettend veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, zoals landelijke vazen, kussentjes voor op de bank, wandschilderijen, maar ook klokken in landelijke stijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *