Tapijttegels schoonmaken? Zo doet u dat het gemakkelijkst

Heeft u tapijttegels in uw huis of op kantoor en zijn deze vies geworden? Geen paniek! U hoeft niet meteen de hele vloer te vervangen. In plaats daarvan kunt u gewoon de vlekken eruit halen op de desbetreffende tegels, zonder direct de complete vloer te kuisen. Hoe u dat doet leest u in dit artikel.

Het beste schoonmaakmiddel

Ten eerste is het belangrijk een passend schoonmaakmiddel uit te zoeken. Afhankelijk van de aard van de vlekken, is het namelijk belangrijk om een middel te vinden dat deze vlekken zal verwijderen. Let er echter ook op dat het middel geschikt is voor tapijt, voordat u behalve de vlekken, ook de kleur uit het tapijt haalt of de tegels op een andere manier beschadigt.

tapijttegels schoonmaken

Haal de tegel tussen de andere uit

Daarna kunt u de vieze tapijttegel(s) tussen de andere uithalen. Dit is het grote voordeel van een tapijttegelvloer; u kunt de tegels loshalen en deze uit de vloer halen. Vervolgens kunt u deze schoonmaken, zonder dat u ook de rest van de vloer natmaakt of deze schoon hoeft te maken.

Maak de tegels schoon

Dan is het natuurlijk tijd om de tapijttegel(s) daadwerkelijk schoon te maken. Zoals eerder gezegd hangt het van de vlek af wat voor middel u het beste kunt gebruiken, maar vaak is gewoon water al genoeg om het schoon te maken. Wanneer de vlek eruit is kunt u de tegel laten drogen alvorens u deze teruglegt tussen de rest. Hoe lang de tegel moet drogen hangt af van hoe nat de tegel is, maar vaak is 24 uur genoeg. Is de tegel helemaal droog? Dan kunt u deze terugleggen tussen de andere tegels!

Krijgt u de vlekken niet meer uit uw tapijttegels en zijn ze echt niet meer te redden? Geen paniek! U kunt gewoon nieuwe tegels bestellen en deze tussen de rest van de vloer leggen, zonder heel de vloer te vervangen. Op zoek naar goedkope tapijttegels? Kijk dan op vanheugtentapijttegels.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *