Slaapkamer-klaar voor de zomer!

bed

De zomer is er weer en dan gaan de temperaturen in een rap tempo omhoog. Overdag kunnen we dat nog wel aardig handelen maar je wilt in de nacht toch ook lekker kunnen slapen in een heerlijke koele kamer. Hoe doe je dat het beste?

Hoe maak je je slaapkamer zomer klaar?

Je slaapkamer zomer klaar maken is niet eens zo heel veel werk. Met een paar aanpassingen is dat eigenlijk al voor elkaar. Je zult het in de winter heerlijk vinden om te slapen onder een donzen dekbed van www.weidswonenenslapen.nl/ maar voor de zomer heb je echt geen dons dekbed nodig. In de zomer kun je heerlijk onder bijvoorbeeld een bamboe dekbed liggen. 

Wat ook erg helpt om te doen is jouw slaapkamer lichte kleurtjes te geven. Klinkt raar misschien, maar kleur doet veel. Lichte kleuren laten het koeler lijken. In de herfst en winter wil je juist het tegenover gesteld. Het zal dan in graden niet veel schelen wat voor kleur dekbedovertrek dat je gebruikt 

Het is heel leuk en mooi om een sprei of iets op je bed te hebben maar in de zomer kan je die beter maar even weghalen. Al die extra laagjes op je bed die maken het alleen maar warmer. Dat is in de herfst en de winter natuurlijk hartstikke lekker, maar in de zomer zit je daar niet echt op te wachten. Je wil dan juist zo min mogelijk op je bed hebben wat warmte afgeeft. 

Waar je in de winter kiest voor een heerlijk flanellen dekbedovertrek en hoeslaken, kies je in de warme zomermaanden beter voor katoen. Je kunt hoeslakens online kopen bij weidswonenenslapen via deze link: https://www.weidswonenenslapen.nl/bedtextiel/hoeslaken/. Zij hebben een ruime keuze erin. Niet alleen hoeslakens zijn belangrijk maar ook je overtrek zelf. Als je die ook aanpast aan de tijd van het jaar dan moet het gewoonweg goedkomen. Probeer ook wat lekkere frisse kleurtjes te nemen in plaats van donkere kleuren. Al is het dan alleen al voor het oog, toch scheelt het als je dit aanpast in hoe warm het voor jou daar is.

Planten in je slaapkamer zal je misschien niet heel snel doen maar toch geeft het een leuk sfeertje. Het zorgt er ook voor dat het allemaal net wat frisser oogt. Wil je geen gebruik maken van echte planten dan kan je er natuurlijk voor kiezen om kunst planten te nemen al hebben die ook wel wat verzorging nodig. 1 Keer in de zoveel tijd zet je die even onder de douche om ze schoon te spoelen.

Al met al kan je er dus wel het een en ander aan doen om je slaapkamer zomer klaar te maken zonder er meteen een hele verbouwing aan vast te koppelen. Met wat leuke accessoires die je in de zomer kunt neerzetten is het al snel een heel ander sfeertje. Wanneer je dan weer richting de winter gaat kan je de kleur van jouw accessoires daar weer op aanpassen. Voor weinig dus elke keer een andere look en een andere sfeer in de kamer waar jij heerlijk tot rust behoort te komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *