Populaire soorten gevelbekleding

Als jij op zoekt bent naar een passende vorm van gevelbekleding voor jouw woning of bedrijfspand dan zijn de mogelijkheden oneindig. Denk bijvoorbeeld aan een houten gevelbekleding of juist een kunststof gevelbekleding die past bij jouw interieur. Verder is ook nog mogelijk om zelfs meerdere soorten gevelbekleding te combineren met elkaar. Je kan ook liever de voorkeur geven aan een robuust of stoer uiterlijk. Omdat er zoveel verschillende soorten gevelbekleding zijn, zullen we in dit artikel de belangrijkste soorten gevelbekleding op een rij zetten voor jou.

Kunststof gevelbekleding

kunststof gevelbekleding is beschikbaar in diverse soorten, kleuren, stijlen en maten. Er wordt regelmatig gekozen voor kunststof gevelbekleding in plaats van houten gevelbekleding. De houten gevelbekleding kan namelijk gebreken vertonen die met kunststof voorkomen kunnen worden. Kunststof rot of schimmelt helemaal niet en daarbij is het onderhoud aan de gevelpanelen veel lager omdat je de gevelbekleding niet hoeft te schilderen of te behandelen met chemische middelen. Ook wordt de uitstraling van kunststof gevelbekleding steeds gevarieerder. Zo zijn diverse unikleuren beschikbaar waaronder structuren die lijken op hout. 

Houten gevelbekleding

Als je op zoekt bent naar een natuurlijke of een elegante vorm van gevelbekleding, dan is een houten gevelbekleding wellicht een optie. Je kan zorgen voor een natuurlijke, rustieke en warme uitstraling met een houten gevelbekleding. Echter heeft houten gevelbekleding toch een aantal nadelen die ervoor kunnen zorgen dat je toch kiest voor een andere soort bekleding. Houten gevelbekleding is namelijk milieubelastend en heeft daarnaast ook veel onderhoud nodig. Zo moet de gevelbekleding regelmatig worden geschilderd en schoongemaakt. Verder is het ook belangrijk dat je kiest voor een houtsoort met een mooie vergrijzing en een lange levensduur. Daarom is het ook erg belangrijk om kozijnen te vergelijken.

Volschuim gevelbekleding

Volschuim gevelbekleding wordt gemaakt van PVC in combinatie met gist. Deze combinatie zorgt voor het ontstaan van een reactie waardoor er uiteindelijk volschuim ontstaat. De panelen zijn door deze reactie slagvast, makkelijker verwerkbaar en makkelijker hanteerbaar. Het grootste voordeel van volschuim is dat het een hoge materiaaldichtheid heeft, maar het gewicht juist erg licht is voor een eenvoudige bewerkbaarheid en uiteindelijke montage. Vroeger was volschuim gevelbekleding alleen beschikbaar in de standaardkleuren wit en crème maar tegenwoordig kan er nu ook een kleur worden gekozen die aansluit bij de behoeftes van de klant.

Leien gevelbekleding

Deze soort is vooral populair in België, maar wordt ook steeds populairder in Nederland. Leien gevelbekleding kan op verschillende manieren worden aangebracht. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de kleine leien overlappen, maar ook heb je de keuze voor een klassiek metselwerk patroon aan te houden waar de leien juist niet overlappen met elkaar. Vind je het belangrijk dat jouw gevel wordt bekleed met leisteen? Maak dan een keuze uit kunstleien en natuurleien. Kunstleien zijn goedkoper dan echte leien, maar hebben wel een kortere levensduur en zien er minder natuurlijk uit. Natuurleien zijn erg prijzig maar hebben wel een levensduur van 80 tot 100 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.