Meer groen in huis halen? Koop een paar mooie luchtplanten!

Luchtplanten kopen

Om diverse redenen is het voor iedereen aan te raden om te zorgen voor genoeg groen in huis. De aanwezigheid van planten heeft namelijk een gunstige uitwerking op onze gemoedstoestand. Ook onze lichamelijke gezondheid vaart er wel bij, want planten zijn in staat om CO2 en stikstof voor ons af te vangen. Zo wordt de lucht die wij zelf inademen schoner. Als je inderdaad van plan bent weer eens wat planten voor thuis te halen, dan is het een goed (en misschien ook wel verfrissend) idee om deze keer eens luchtplanten kopen. Luchtplanten komen aan deze naam omdat ze hun voedsel daadwerkelijk uit de lucht filteren. In de natuur groeien ze meestal op rotsen of aan andere planten vast. Wortels hebben ze niet of nauwelijks; hooguit om aan andere planten te kunnen blijven ‘plakken’.

Luchtplanten kopen

Welke voordelen bieden luchtplanten?

Luchtplanten halen een groot deel van hun voedsel dus gewoon zelf uit de lucht. Dit zorgt er meteen voor dat je zelf weinig tijd aan deze planten hoeft te besteden wat betreft het onderhoud. Af en toe even wat water over de blaadjes sproeien volstaat over het algemeen wel. Hieronder lees je nog enkele aanvullende tips om met deze bewatering rekening mee te houden. Verder heb je luchtplanten in verschillende gedaantes. Ja, ook hangende luchtplanten bestaan dus. Hierdoor kun je deze planten op alle mogelijke manieren in huis opstellen.

Zo ga je met bewatering van luchtplanten om

Bij het water geven aan je luchtplantjes kun je wat betreft de hoeveelheden het best de aanwijzingen volgen die bij het specifieke type plant horen. Als je desalniettemin twijfelt over de te geven hoeveelheden, dan kun je beter op zeker spelen. Dit houdt in dat het verstandig is desnoods iets te weinig te geven. Van te weinig water kunnen luchtplanten namelijk makkelijk herstellen. Geef je ze daarentegen te veel, dan is herstel soms niet meer mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *