Maak een verkoelende plek in je tuin met een schaduwdoek

schaduwdoek

Gelukkig kent Nederland hele mooie zomerdagen. Van de zon genieten tijdens deze dagen is heerlijk. Soms kan het alleen best warm worden. Wie beschikt over een tuin of dakterras, kan hier vast over mee praten. Het creëren van schaduw is dan een must. Door het ophangen van een schaduwdoek kun je zo’n verkoelende plek maken. Deze stijlvolle doeken worden steeds vaker aangeboden. In dit artikel geven wij van ZONZ Sunsails antwoorden op de vragen die je kunt hebben bij het kiezen van een schaduwdoek.  

Welk type schaduwdoek past het beste bij mijn tuin?

Bij ZONZ weten we dat iedere tuin of dakterras anders is. Het standaard assortiment aan schaduwdoeken bestaat dan ook uit verschillende vormen en kleuren. Hierdoor kan iedereen het gewenste schaduweffect creëren. Bij het kiezen voor de vorm van het doek is het goed om te kijken waar je het doek wilt gaan ophangen in de tuin. De opties zijn een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek en zelfs een vijfhoek. Deze vormen bepalen ook het soort schaduw dat je krijgt. Omdat deze doeken in onze standaardcollectie zitten hebben ze een snelle levertijd. 

Een schaduwdoek is een stijlvolle aanvulling op je tuin of dakterras. Extra leuk is dat wij bij ZONZ vijf verschillende kleuren schaduwdoek bieden waar je uit kunt kiezen. Je kunt bij deze keuze rekening houden met de uitstraling van je tuin. Maar, wist je dat de kleuren van het schaduwdoek ook bepalen hoeveel licht je doorlaat? Hoe donkerder de kleur, hoe minder zonlicht erdoorheen komt. 

Wanneer kies ik voor een maatwerk schaduwdoek?

Het kan natuurlijk voorkomen dat de standaard doeken niet passen in jouw situatie. Onze maatwerkspecialisten staan dan voor je klaar om een schaduwdoek op maat voor je te maken. Zo kun je alles naar jouw wens laten aanpassen. De opties zijn bijvoorbeeld het aanpassen van de afmeting, de kleur en zelfs de vorm. We denken graag met je mee voor een passende oplossing om de beste schaduw te leveren. 

Wat voor voordelen heeft een schaduwdoek?

Natuurlijk is de grootste functie van de doeken het geven van zonwering. Maar, er zijn nog meer redenen waarom we schaduwdoeken in steeds meer tuinen terug zien komen. Onze zonwering specialisten van ZONZ zetten deze motivaties graag voor je op een rijtje:

  • Een schaduwdoek staat niet in de weg. In tegenstelling tot een parasol, zweeft een schaduwdoek boven je terras. Hierdoor heb je geen last meer van die grote parasolvoet die vaak in de weg staat. Met een schaduwdoek heb je de vrijheid om deze overal op te hangen waar je schaduw wenst. 
  • Een schaduwdoek kan het hele jaar door blijven hangen. Door de stevige bevestiging en het duurzame materiaal kunnen de doeken niet beschadigen of loskomen. Een herfststorm of regenbui kunnen de schaduwdoeken prima aan. 
  • De schaduwdoeken zijn Uv-bestendig. Dat wil zeggen dat een groot gedeelte van de schadelijke UV stralen worden tegengehouden. Veilig van de zon genieten kan hierdoor dus prima. 

Hulp nodig bij het kiezen?

Op onze website van ZONZ vind je nog meer informatie over de verschillende soorten zonwering die er zijn. Onze specialisten helpen je graag verder als je er even niet uitkomt of inspiratie nodig hebt. We denken graag met je mee om jouw gewenste schaduw te creëren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *