Kennis van financiën en hypotheken

Execution only hypotheek

Wanneer je precies weet wat je wilt met een hypotheek, en heb je hier ook de kennis voor dan is een execution only hypotheek voor jou weggelegd. Wanneer je voor het eerst een huis koopt is dit een optie, wel dien je gebruik te maken van een annuïteitenhypotheek. Stroom je door naar een ander huis dan is een lineaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek ook mogelijk. Je moet natuurlijk wel kennis hebben van financiële termen en het leuk vinden om dit in je vrije tijd te doen.

Afleggen van een toets

De AFM eist wel van je dat je een toets aflegt waarin je laat zien dat je voldoende kennis hebt over financiële zaken, vaak worden bijvoorbeeld een pensioen vergeten bij een execution only hypotheek. Of wat gebeurd er als je gaat scheiden, of je raakt je werk kwijt. Het is niet de bedoeling dat je dan direct in de problemen komt, maar wel je hypotheek kunt blijven betalen. Zak je voor de toets, dan is het beter om een hypotheek af te sluiten met behulp van de hypotheekmakelaar.nl. 

Execution only hypotheek

Wanneer is een adviseur nodig?

Een execution only hypotheek is in sommige situaties niet verstandig om aan te beginnen, heb je na de verkoop van je huidige een restschuld bijvoorbeeld. Heb je de leeftijd van 55 jaar bereikt of ben je ouder, dan gelden er andere regels die ingewikkelder zijn. Komt je inkomen uit een eigen onderneming, ook dan is het verstandiger om de hypotheekmakelaar.nl om advies te vragen. Je kunt tijdens de procedure altijd een adviseur in de hand nemen als je ergens over twijfelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.