Je zolder leuk inrichten met deze tips

Een zolder is een ruimte die vaak vergeten wordt bij het inrichten van het huis. Het dient dan als een soort rommelkamer, waar verder niet veel mee gedaan wordt qua inrichting. Zonde! Je kunt namelijk een heleboel leuke dingen doen met je zolder. Met onderstaande tips kun je wat inspiratie opdoen, zodat je je zolder op een leuke manier in kunt gaan richten.

Wat is de functie van de zolder?

Allereerst is het goed om te bedenken waar je de zolder voor wilt gaan gebruiken. Wil je er vooral spullen opbergen, of gaat er bijvoorbeeld daadwerkelijk iemand slapen? Is dat laatste het geval, dan is het verstandig om de muren te voorzien van rustige kleuren en voor niet te opvallende meubels te kiezen. Wil je een mooie stoel in je slaapkamer? Dan kan een velvet stoel een goede optie zijn. Deze vind je bij www.skogen.nl

Meer sfeer door kleur

Met kleur kun je een hoop doen. Je zolder wordt al een stuk sfeervoller wanneer je de juiste kleuren gebruikt. Wil je de zolder gezellig maken? Kies dan voor warme kleuren. Voor een frisse uitstraling is het goed om te kiezen voor een aantal verschillende kleuren. Overdrijf echter niet, je wilt natuurlijk niet dat het geheel te druk wordt.  

Deel de ruimte slim in

Een zolder is vaak niet heel erg groot. Om die reden is het goed om voor inklapbare meubels te gaan en voor inbouwkasten, waar mogelijk. Er bestaan bijvoorbeeld bureau’s die je op kunt klappen waardoor ze in de muur vast komen te zitten. Zo bespaar je een hoop ruimte; wanneer je het bureau niet gebruikt zal er ook niet veel van te zien zijn. Wil je de zolder groter doen lijken? Dan zou je met spiegels kunnen werken aan het plafond. Hierdoor lijkt de ruimte hoger. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *