Je oude matras versleten? Wacht niet te lang met een nieuwe te kopen

matras

Hoe goed je je matras ook onderhoud en hoe serieus je hier ook mee bezig bent, op een dag ontkom je toch echt niet aan de conclusie dat je een nieuwe zult moeten kopen. Je zult dan namelijk moeten concluderen dat je matras te ernstig is versleten om hierop van je dagelijkse nachtrust te kunnen genieten. Het is wat dat betreft duidelijk aan te raden niet te lang te wachten met het aanschaffen van je nieuwe matras 90 x 200 – als het om een eenpersoonsmatras gaat natuurlijk. Een nieuw bedframe hoeft in principe niet nodig te zijn; deze gaat normaal gesproken een stuk langer mee dan je matras zelf.

matras

Om deze redenen is de kwaliteit van je matras zo belangrijk

Het op tijd vervangen van een versleten matras is iets dat je doet omdat je matras een van je belangrijkste bezittingen is. De kwaliteit ervan moet dan dus ook wel goed zijn. Dit om de volgende redenen:

  • Als er iets is dat invloed heeft op je nachtrust, dan is het wel je matras. De kwaliteit van je matras bepaalt in grote mate hoe goed en hoe lang je slaapt. Dit heeft vervolgens weer impact op je gedrag overdag.
  • Je matras moet daarnaast gelegenheid bieden om lichamelijk uit te rusten, in het bijzonder na grote inspanningen. Je spieren en gewrichten rusten immers een stuk beter uit op een geschikt kwaliteitsmatras dan op een versleten matras of een exemplaar dat niet van fatsoenlijke kwaliteit is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *