Je nieuwe parketvloer: welke soort moet je kiezen?

Het is ongekend hoeveel keuze we tegenwoordig hebben als het om verschillende producten gaat. Deze overvloed aan keuze heb je bijvoorbeeld ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe parketvloer. Dat kan heel fijn zijn, maar teveel keuzes kan je ook het gevoel geven dat je juist helemaal niet meer kunt kiezen. Er zijn veel soorten parketvloeren en als je al even zoekt naar de vloer voor jou, dan is dat je ongetwijfeld opgevallen. Hier ontdek je meer over de verschillende soorten en wordt een keuze maken makkelijker.

Soorten parket

Er zijn een aantal soorten parket welke we het vaakst tegenkomen als we een parketvloer proberen te vinden:

  • de massieve parketvloer
  • lamelparket
  • een samengestelde parketvloer
  • bamboe parket
  • fineerparket

Elk type heeft weer bepaalde eigenschappen die je bij andere vloeren minder of helemaal niet tegenkomt. Het hangt af van jouw voorkeuren op het gebied van uiterlijk, schoonmaak en duurzaamheid welke vloer je het beste kunt kiezen.

Massief parket

Een massieve parketvloer is gemaakt van massief hout. Dat wil zeggen dat het uitsluitend is gemaakt van hout en ook nog uit hetzelfde stuk hout. Een massieve vloer is vaak zwaarder dan bijvoorbeeld een samengestelde vloer omdat het in principe gewoon stukken hout van een boom zijn, maar dan mooi afgewerkt. Massief hout voor de vloer is vaak eikenhout maar er zijn ook nog andere soorten.

Lamelparket

We zien lamelparket ook steeds meer voorkomen. Dat is een houten vloer die bestaat uit verschillende lagen van hout of eventueel ander materiaal. Ze worden op elkaar gelijmd en zo heeft de vloer dus vaak een onderlaag, een bovenlaag en soms een tussenlaag. De toplaag is dan gemaakt van hout om dat unieke uiterlijk te krijgen. De lagen eronder kunnen ook hout zijn maar ook ander materiaal om bijvoorbeeld geluidsdemping te bevorderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *