Je eigen webshop beginnen: starterstips

Heb jij een uit de hand gelopen hobby en wil je jouw artikelen via het web gaan verkopen? Of misschien wil je met jouw productaanbod inspelen op de online vraag? Omdat er steeds meer aankopen via internet gedaan worden, is het starten van een webshop hoe dan ook een businessplan dat past bij deze tijd. Onderstaande tips gaan je op weg helpen bij het starten van jouw webwinkel.

Doe je research

Misschien herken je dit: je wilt een online aankoop doen maar een scherm blijft hangen in een betaalproces. Of bij het klikken op een linkje zie je niets anders dan een foutmelding. Frustrerend. Als klant winkel je graag in een webshop zonder gebreken. Is dat niet geval, dan kun je zomaar afhaken. Begin daarom je webwinkel-avontuur in andere webwinkels. Vergelijk lay-outs, bestelprocessen en menu’s. Na een goed rondje researchen ben je een schat rijker. Je hebt kennis opgedaan die jou gaat helpen je eigen webshop op te zetten. Je leert wat werkt en vooral wat niet werkt.

Hou het simpel

Met je lijstje aandachtspunten kun je vervolgens gaan nadenken over het opzetten van je eigen online shop. Kent het web voor jou geen geheimen, dan zul je misschien zelf je eigen webwinkel willen bouwen. Veel ondernemers kiezen er echter voor gebruik te maken van webwinkel software via een hostingbedrijf. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. Het grote voordeel is dat je direct over een webshop omgeving beschikt die betrouwbaar is en goed werkt.

Zorg dat je opvalt

Of je er nu voor kiest om zelf een webshop te ontwerpen of gebruik te maken van een software pakket voor webshops, besteed zorg aan je huisstijl. Een pakkende naam helpt eveneens. Werk uit wat jouw webwinkel uniek maakt en waarom een klant bij jou zou willen kopen. Verwerk dit vervolgens in het design van je webwinkel en de informatie die je geeft. Een webshop met een uniek, persoonlijk tintje kan je onderneming onderscheiden van de rest. 

Denk na over je verpakking

Zet je met jouw webshop in op een persoonlijke beleving voor de klant? Dan kun je dit verder doorvoeren door jouw producten op unieke manier en met zorg te verpakken. Voor een klant wordt het ontvangen van zo’n fijn pakketje nog eens extra leuk. Deze persoonlijke touch kun je goed doorvoeren als je ervoor kiest zelf je bestellingen te verzenden. Bekijk eens het aanbod van een verpakkingshop om ideeën op te doen. Denk ook na over het type verzendmateriaal passend bij jouw product. Zo bescherm je jouw waren met foliezakjes tegen vocht en doet een blokbodemzak juist weer veel voor de uitstraling van je producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *