Hoeveel opslagruimte heb jij nodig voor je inboedel?

Het is fijn als je voor jezelf de keuze hebt gemaakt om een opslagruimte te huren. Je kan daar namelijk alle spullen in zetten die je niet meer in je woning kwijt kan. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je genoeg ruimte hebt in je opslagruimte om alles neer te kunnen zetten. Het kan alleen moeilijk zijn om in te schatten hoeveel ruimte je dan daadwerkelijk nodig hebt. Kan jij hier ook wat hulp bij gebruiken? Dan kan je hieronder een aantal tips om te bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt voor jouw inboedel. Lees dus gerust verder voor meer informatie.

Manier van opslaan

Om te kunnen bepalen hoeveel opslagruimte je precies nodig hebt, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je de inboedel gaat opslaan. Ben je van plan om grote meubels in de opslagruimte te zetten? Dan is het vanzelfsprekend dat de inboedel meer ruimte inneemt als het nog in elkaar staat. Tuurlijk is het fijner om het niet uit elkaar te halen, maar het bespaart je wel veel ruimte en waarschijnlijk geld. Je houdt meer ruimte over om nog andere spullen in de opslagruimte te zetten.

Zijn het kleinere spullen die je in de opslagruimte wil zetten? Bedenk dat of het handig is om een stellingkast aan te schaffen waar je de spullen in kan zetten. Daarbij komt de vraag of je de spullen in dozen doet of juist niet inpakt. Ga je voor kartonnen dozen in je opslagruimte? Vergeet dan vooral niet om erop te schrijven wat er in de dozen zit. Zo kan je alles makkelijker terugvinden in de opslagruimte.

Gebruik een ruimtecalculator

Het is handig om alle spullen die in de opslagruimte moeten te noteren. Geef daarbij aan of je bepaalde spullen uit elkaar gaat halen. Je kan namelijk op het moment dat je deze informatie weet, een ruimtecalculator gebruiken om de hoeveelheid opslagruimte te berekenen. Dat maakt het natuurlijk allemaal een stukje simpeler.

Bij een ruimtecalculator zijn er verschillende dingen die je kan aanvinken. Bij elke kamer staan diverse meubels die je kan kiezen. Je geeft dan zelf aan wat voor spullen er in de opslagruimte moeten komen te staan. Op basis daarvan ontvang je een advies wat betreft de hoeveelheid ruimte die jij nodig hebt in een opslagruimte.

Voordelen van een opslagruimte

Een opslagruimte heeft uiteraard voordelen. Wanneer je een periode moet overbruggen qua woningen, kan het voordelig zijn om je inboedel in een opslagruimte te zetten. Je kan namelijk per maand aangeven of je nog gebruik wil maken van de opslagruimte waardoor je dus niet aan lange contracten vastzit. Dit is voor veel mensen vaak een reden om te kiezen voor een opslagruimte.

Een ander voordeel is dat je in je woning ruimte kan creëren. Het kan voorkomen dat je toe bent aan verandering in je woning, maar dat je die dure salontafel niet zomaar weg wil gooien. Garagebox huur is dan ideaal om je spullen te bewaren, maar dan op een manier waarbij het niet in de weg staat. Denk er in ieder geval goed over na.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *