Het belang van veiligheid

Veiligheid is het aller belangrijkste wat er is. Als je je neit veilig voelt is het leven niets waard, is er niets wat je kunt voelen of waar je je op kunt focussen wat niet die zorgen zijn. Dit geldt in algemene zin, bijvoorbeeld in het land waarin je leeft, en of je een dak boven je hoofd hebt, geliefden om je heen, genoeg te eten om te overleven. Maar ook op het gebied van criminaliteit is het belangrijk dat je hier niet constant mee bezig hoeft te zijn. Als je eerder een inbraak, inval of overval hebt meegemaakt ben je waarschijnlijk nog altijd angstig. Misschien niet de hele tijd bewust, maar soms krijg je ineens een vlaag van zorgen. Dit moet je los kunnen laten, anders kun je niet leven! We zetten daarom hier alles wat je moet weten over veiligheid op een rij. 

Digitalisering

Nu alles steeds meer digitaal en technisch wordt, zijn er allerlei nieuwe technieken bedacht om inbraken tegen te gaan. Camera's die je constant op je telefoon kunt bekijken, camera's met ingebouwd alarm, alarmsystemen die je telefoon bellen of direct de politie bellen, zelfs rookmachines die het inbreken onmogelijk maken nadat een bewegingssensor een inbreker heeft gesignaleerd. Deze snufjes zouden het gevoel van veiligheid moeten versterken, maar het nadeel is dat hoe meer we digitaal worden, hoe meer inbrekers ook juist op de hoogte zijn van manieren van bescherming, en hoe makkelijker ze manieren kunnen vinden om hieromheen te komen. Als je vroeger een nieuwe uitvinding had wist niet direct iedereen hiervan, en kon een inbreker nog verrast zijn. Maar nu zien ze al ver van tevoren aankomen wat jij voor beveiliging hebt en weten ze al snel daarna hoe ze eromheen kunnen. 

De veiligste manier

Wij raden daarom ouderwetsere manieren van beveiliging aan. Voldoende sterke sloten. Een camera die wordt bemand. Een hond die blaft, een instinctief gevoel. Ook voor bedrijven zijn er betere mogelijkheden. Denk aan bijvoorbeeld een deurdranger die er altijd voor zorgt dat de deur dichtgaat, zodat er niemand doorheen kan glippen. Dergelijke soorten beveiliging bestaan al jaren en werken als de beste. Onze tip om je zo veilig mogelijk te voelen is dus juist om niet teveel met veiligheid bezig te zijn. Als je duizend snufjes voor je deur hebt hangen zullen inbrekers juist denken dat je dus veel te verbergen hebt, of juist heel bang en daardoor niet weerbaar zal zijn. Maar veiligheid is makkelijker als je er echt op kan vertrouwen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *