Het belang van een sleutelkluis voor senioren

Veel senioren en mensen in de thuiszorg kiezen ervoor om een sleutelkluis te laten plaatsen. Het laten plaatsen van een sleutelkluis brengt met name voor mensen in deze twee groepen een hoop voordelen met zich mee. In dit artikel vertel ik meer over het belang van een sleutelkluis voor senioren in het bijzonder.

De voordelen van een sleutelkluis op een rij

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, brengt het plaatsen van een sleutelkluis een hoop voordelen met zich mee. De sleutelkluis wordt buiten bij de voordeur geplaatst en is voorzien van een cijfercode. Alleen door de juiste cijfercode in te voeren wordt de kluis geopend en kan de voordeur worden opengemaakt. Er zijn zowel sleutelkluizen met een elektronisch slot als met een mechanisch cijferslot. Veel senioren zijn niet meer zo goed ter been en met behulp van een sleutelkluis hoeven zij zelf de deur niet meer te openen, bijvoorbeeld als de thuiszorg langskomt of als er familie op bezoek komt. Een sleutelkluis kopen zorgt dus voor een hoop gemak.

Waarom een sleutelkluis veilig is

Over de veiligheid van de sleutelkluis hoeft u zich geen zorgen te maken. Een sleutelkluis moet namelijk voldoen aan een speciaal veiligheidskeurmerk en alleen met de juiste cijfercombinatie is het mogelijk om de kluis te openen. Het opslaan van een sleutel in een sleutelkluis zorgt er bovendien voor dat er geen reservesleutels in omloop hoeven te zijn bij familie of thuiszorgmedewerkers.

Wil je meer weten over de voordelen van een sleutelkluis of wil je zelf een sleutelkluis aanschaffen? Klik hier of neem eens een kijkje op de website van Kluizenwinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *