Help ik ga verhuizen! Wat moet ik regelen?

Een spannende gebeurtenis! Je gaat verhuizen. Of dit om een praktische reden, een reden uit nood of een stap richting een koophuis is. In vrijwel alle gevallen is een verhuizing een opgave waarbij veel geregeld moet worden. Laten we ervan uitgaan dat het om de laatste redenen gaat, waar je veel voor geploeterd hebt. In de huidige huizenmarkt is het namelijk niet zo makkelijk om zomaar een koophuis te bemachtigen tussen al die concurrentie. Oké pfoe.. gefeliciteerd het is je gelukt. Weet je al op welke datum je de sleutels krijgt? Tot die tijd kun je je bezighouden met het fantaseren over de meubels en de inrichting hiervan. Maar ben je er wel zo zeker van dat je aan alles hebt gedacht voordat je definitief verhuisd bent? Wij helpen je een handje op weg zodat je niets vergeet! Hiervoor hebben wij de ‘verhuis-checklist’ opgesteld. 

De fiscale zaken 

Laten we maar bij het belangrijkste beginnen: de fiscale zaken. Waarschijnlijk heb je het meeste wel geregeld als de sleutels in zicht zijn, maar het is zeker niet onbelangrijk deze post van je checklist af te vinken. Heb je alle zaken met de notaris geregeld? Is de verkoopakte definitief? Heb je jouw maandelijkse hypotheeklasten berekend? Top, dan kan je door naar het volgende punt op de lijst.  

Inschrijven en overstappen 

Ga je over naar een andere gemeente? Dit moet je aangeven bij de nieuwe gemeente, ook een verhuizing in dezelfde stad moet je aangeven. Zo wijzig je je adres, je dokter en je tandarts. Naast het inschrijven is het misschien ook nodig nieuwe contracten met jouw energieleverancier, waterbedrijf en internetprovider af te sluiten.  

Bouwtechnische keuring uitvoeren 

Ben jij op de hoogte van de bouwkundige staat van jouw nieuwe koopwoning? Zo niet? Dan is het verstandig een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Met een bouwkundige keuring staan alle renovaties, aanpassingen en mankementen die aan jouw huis gedaan moeten worden overzichtelijk vermeld in een bouwkundig rapport. Zo weet je wanneer je op langer en korter termijn bijvoorbeeld een onderdeel in je huis moet renoveren of vervangen. Dit kost je geld, maar op langer termijn weet je dus waar je aan toe bent.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *