Een zandcement dekvloer leggen

zandcement

In Nederland zie je dat mensen altijd in huis een dekvloer neerleggen om ervoor te zorgen dat alles ook meteen beter is geïsoleerd. Dit is dan niet alleen voor warmte, maar ook voor geluid. Verder is het ook nog eens mogelijk om vloerverwarming in de dekvloer te leggen, maar je moet dan wel goed kijken welke dekvloer het beste bij jouw woning past. De meeste mensen in Nederland kiezen voor een zandcement dekvloer. Dit heeft ook meerdere redenen. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden en dat is de prijs. Zandcement is namelijk een van de goedkoopste dekvloeren die je kunt leggen. Bovendien is het ook nog eens van goede kwaliteit en kun je het overal in huis neerleggen.

zandcement dekbloer

De badkamer

Vaak zie je dat een dekvloer niet goed tegen vocht kan. Toch zal er in de badkamer ook een dekvloer moeten komen omdat je anders problemen krijgt. Hier kun je dus probleemloos een zandcement dekvloer leggen want dit materiaal is bestand tegen vocht. Dit kun je dus ook leggen in combinatie met vloerverwarming. Zo heb je meteen lekkere warme voeten als je onder de douche vandaan komt en heb je ook nog eens een goede vloer.

Arbeidsintensief

Er zit echter wel een nadeel aan een zandcement dekvloer en dat is dat de dekvloer heel zwaar is om te leggen. Het is namelijk geen gietvloer maar een smeervloer. In andere woorden je zult alles overal zelf moeten smeren en aanbrengen, maar als dit is gedaan zul je wel zien dat je een zeer goede dekvloer hebt. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg bedrijven die dit voor jou kunnen doen zodat je er zelf geen moeite voor hoeft te doen. Verder weet je dan ook meteen zeker dat het op een correcte manier wordt gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *