Een passende tegel voor iedere smaak

Ben je op zoek naar een passende tegel voor jouw woning? Dan is een keramische tegel een uitstekende keuze. Keramiek wordt gemaakt van leem of klei. Dit materiaal wordt op hoge temperatuur gebakken, waardoor de klei keihard wordt. Veel producten zijn gemaakt van keramiek, zoals servies of een koffiekopje. Een keramische tegel is erg veelzijdig in te zetten en zijn te plaatsen op de vloer of op de wand. Badkamers, keukens en woonkamers betegeld met keramiek zijn heel normaal geworden in interieurs van tegenwoordig. Je kunt namelijk eindeloos variëren met verschillende looks en kleuren. Voor iedere woonstijl is er wel een matchende tegel te vinden die een mooie aanvulling is op jouw woning. Het is dus niet zo vreemd dat deze tegels de favoriet van velen zijn.

De vele voordelen van keramische tegels

Een tegel van keramiek ziet er niet alleen prachtig uit, maar biedt ook vele praktische voordelen. Door het gladde oppervlak zijn ze heel gemakkelijk schoon te maken. Het is dan ook niet voor niets dat tegels erg vaak gebruikt worden in de badkamer en keuken. Zo heb je altijd een hygiënisch oppervlak dat je eenvoudig schoonhoudt. Ook zijn ze bestand tegen krassen en water. Ze kunnen dus tegen een stootje en blijven lang mooi. Zo zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan, waardoor je er super lang plezier van hebt. Een tegel van keramiek is dus een slimme investering waar je geen spijt van zult krijgen!

Eindeloze toepassingen voor een veelzijdige tegel

Door de moderne technologie, zijn vele afwerkingen te verkrijgen. Niet alleen qua kleur en patroon, maar ook qua structuur is er veel te kiezen. Zo kies je voor een tegel met een glad oppervlak, of een oppervlak met een stugge structuur. Zo zijn vloertegels meestal voorzien van een stug oppervlak, zodat er minder kans is op uitglijden. Dit maakt de vloertegels ook een veilige optie voor kinderen en ouderen. Ook buiten worden tegels graag gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan terrastegels die elke tuin van sfeer voorzien. Laat het zitgedeelte betegelen met een terrazzo tegel, of voor extra onderhoudsgemak kan je ook in de hele tuin een mooie tegel laten leggen. Zo zijn tegels vrijwel te gebruiken voor iedere ruimte in huis en buitenshuis!

Vele soorten afwerkingen voor een bijzondere look

Op zoek naar een bijzondere tegel? Dan is er altijd genoeg te kiezen. Er is een breed scala aan afwerkingen te verkrijgen voor moderne of juist vintage tegels. Zo is de betonlook de laatste jaren razend populair en past goed in een modern of rustiek interieur. Hou je meer van fleurig patroon? Kies dan voor een decortegel met vintage bloemenmotief. Ga voor een subtiele look of juist een echte eyecatcher met opvallende kleuren. Wanneer je aan tegels denkt, denk je waarschijnlijk aan een vierkante vorm. Je hoeft je hier echter niet tot deze vorm te beperken. Wat dacht je van een mozaïek? Deze kunstige decortegel geeft een heel bijzonder effect aan jouw woonruimte. Kleine tegeltjes zijn op een oppervlak bevestigd, wat een speelse uitstraling geeft. Ook hexagon tegels of metrotegels zijn een geweldige keuze wanneer je eens wat anders wilt dan een traditionele tegel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *