Een nieuwe vloer uitkiezen doe je zo

Omdat we alweer een jaar veel binnen zitten zijn de meeste woningen ondertussen al flink onder handen genomen. Een nieuw likje verf op de muur, de woonkamer opnieuw inrichten en dan toch die eetkamerstoelen maar vervangen. Misschien ben jij ook wel toe aan een nieuwe vloer. De vloer hoort bij de basis van het interieur en heeft dan ook best veel invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Het zou dus zomaar kunnen dat al dat werk in huis ervoor heeft gezorgd dat de vloer niet meer goed bij het interieur past. Denk jij er over na om de vloer te vervangen? Dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Welke dat zijn, dat lees je in deze blog.

 

Een goed begin is het halve werk

Het kiezen van een nieuwe vloer is geen gemakkelijke klus. Misschien heb je een droomvloer in gedachten maar past deze helemaal niet bij de ruimte of binnen je budget. Of misschien heb je geen idee wat je wilt en kun je door de bomen het bos niet meer zien. Het is in ieder geval belangrijk dat je als eerst bedenkt in welke ruimtes je de vloer wilt vervangen en welk gebruik je van de vloer maakt. Met kinderen of huisdieren zul je waarschijnlijk voor een andere vloer kiezen dan wanneer je alleen woont. Als de ruimtes in huis in elkaar overlopen omdat deze op dezelfde verdieping zijn, dan is het mooi om de vloer overal gelijk te houden. Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kun je het soort vloer gaan kiezen.

 

Keuzes maken

Als je bent toegekomen aan het kiezen van een soort vloer kom je opnieuw voor een lastige keuze te staan. Er wordt vaak voor pvc vloeren gekozen, maar ook kun je gaan voor een vloer van natuursteen, hout, tegels, laminaat of een parketvloer. Online kun je onderzoek doen naar de verschillen en uitkiezen welke vloer het beste past in jouw woning. Of vraag eens advies aan een expert. De vloeren hebben natuurlijk verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen. Houd er ook rekening mee dat je de ondervloer moet afstemmen op het soort vloer. Zo gaat vloerverwarming bijvoorbeeld niet goed samen met alle soorten vloeren. Zorg er daarnaast voor dat de vloer goed past bij jouw wensen en budget. Als je zelf niet weet hoe je de vloer moet leggen dan kun je gebruik maken van de service die veel verkopers aanbieden. Ook als jouw berekening niet helemaal blijkt te kloppen en je veel vloerplaten over houd dan kun je deze vaak terugbrengen naar de winkel waar je deze hebt gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *