Een laptop aanschaffen

Is je huidige laptop echt aan vervanging toe of ben je van plan om een eerste laptop aan te schaffen? Als je er niet zoveel verstand van hebt kan dit echt nog wel is heel lastig worden. Daarom is een goede voorbereiding het halve werk! Ben je op zoek naar een praktische en kleine laptop? Of zoek je toch liever een laptop waar je bijvoorbeeld ook op kunt gamen of veel documenten op op kan slaan. Allemaal factoren waar je goed rekening mee moet houden als je z’n grote aanschaf doet. Maar niet alleen ouderen hebben een laptop nodig voor werk, ook steeds meer kinderen en jongeren “moeten” een laptop hebben voor school of een opleiding.

Verplichtingen

Veel scholen gebruiken een laptop of tablet ter ondersteuning of zijn volledig over op digitaal onderwijs. Vooral op de middelbare school zeggen maar liefst 9 van de 10 ouders een laptop of een tablet te moeten aanschaffen voor hun kind. Op de basisschool gaat het om 63% van de ouders. Basisscholen zorgen voor een groot deel zelf voor laptops of tablets. Van deze ouders zegt bijna de helft dat de school hierin voorziet. Slechts één op de zeven wordt gevraagd zelf kosten te maken. Op de middelbare school is het andersom: 8% van de ouders geeft aan dat de school voorziet in laptop of tablet. De overgrote meerderheid van 84% moet zelf een laptop, tablet of zelfs allebei aanschaffen. De aanschafkosten voor ouders met een kind op de middelbare school zijn daarom erg hoog. En hier moet verandering in komen. Niet iedere ouder is in staat om een dure laptop te kopen voor hun kind. Daarom moeten of de scholen meer mee gaan betalen of weer overgaan op de ouderwetse boeken en schriften.

Tips

Feit blijft dat een laptop kopen bijna niet te voorkomen is tijdens je opleiding. Daarom hier wat tips die je kunnen helpen bij het maken van een keuze. Zorg er voor dat je laptop niet te zwaar is. je zal hem vaak mee moeten sjouwen naar school en dan wil je het liefst zo een licht mogelijke. Ook alle aansluitingen zijn handig om te hebben. Bijvoorbeeld een Displayport en een USB aansluiting en deze verwerk je dan natuurlijk in een kabelgoot. Voor je opleiding zal je ook een hele hoop documenten en verslagen moeten maken en daar moet dan wel ook ruimte voor zijn op je laptop. Neem daarom een laptop met een grote opslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *