Duurzame verbeteringen in huis

We willen allemaal wat duurzamer gaan leven, iedereen is zich bewust van de verandering die in de wereld nodig is als we er zo lang mogelijk van willen genieten. Materialen energie is immers niet eindeloos, dat hebben we maar wat goed door tegenwoordig. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je in huis ook duurzaam bent, zonder dat je daarvoor je hele leven hoeft om te gooien? In deze blog geef ik je wat tips. Lees je mee?

Goed geïsoleerd 

Nieuwe huizen zijn dit over het algemeen al, maar als je een oud huis woont dan zal ik toch eens checken of je huis goed geïsoleerd is. Als je huis goed geïsoleerd is, kan er niet veel warmte ontsnappen en dat betekent dat je ook minder hoeft op te stoken. Dat kost minder energie en is ook meteen terug te zien in de energierekening, dubbele winst dus.

Spaarzaam en toch warm

En ook als het gaat om de verwarming die je gebruikt, kan je duurzame keuzes maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor infrarood panelen. Dit zijn panelen die je her en der in huis kan plaatsen, ze vallen bijna niet op, ze stralen warmte uit. De panelen kunnen een  de hele dag warm houden, daarnaast is infrarood een veel duurzamere manier van warmte creëren.

Centraal of erbij 

Infrarood verwarming kan je gebruiken als Energiezuinige bijverwarming , omdat dit makkelijk te installeren door de elektrische eigenschappen, zien we ze bij veel mensen terug in de kelder, schuur of zolder bijvoorbeeld. Maar je kan de infraroodverwarming ook gebruiken als centrale verwarming. Ze zijn immers sterk genoeg om je huis helemaal te verwarmen, mits je genoeg panelen plaats.

Wek je eigen energie op

Nog een duurzame manier van leven, is het plaatsen van zonnepanelen. Veel mensen doen dit tegenwoordig gewoon en ook in veel nieuwbouwhuizen is het iets dat je er automatisch bij koopt. Door te investeren in zonnepanelen gaat de energierekening op enig punt omlaag omdat je minder energie van buitenaf gebruik en enkel de energie verbruikt die jouw zonnepanelen op zichzelf oppakken. Het is een investering waar veel mensen tegenaan hikken, maar de voordelen zijn ook groot voor jou zelf en voor het milieu.

Ieder begin is er één 

Of je nu zonnepanelen plaatst, infrarood verwarming kiest of je afval scheidt. Ieder begin om duurzamer te leven is er één en daar kan op gebouwd worden. Als iedereen bij zijn steentje bijdraagt, komen we er wel en samen leren we over nieuwe manieren om ons huis en ons leven duurzamer te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *