Duurzaam in huis

Het is voor iedereen belangrijk om iets duurzamer te gaan leven. Dit voor het behoud van de planeet. We leven immers niet in ons eentje op de wereld en we vragen een hoop van onze planeet. Maar ja, waar moet je nu beginnen? In deze blog vertel ik je hoe je het aan kan pakken. Veel mensen durven er niet aan te beginnen om dat verandering moeilijk is en we wel blij zijn met ons leventje zoals het is. Ik zal dan ook juist tips geven die heel makkelijk zijn. Je hebt bijna niet door dat je de wereld aan het verbeteren bent!

Voorzichtig met de boodschappen

Ik denk dat de meeste mensen het wel heel zonde vinden om eten weg te gooien en dat is het ook. Veel mensen doen eens in de week boodschappen omdat we zo minder geld uitgeven. Maar je kan beter twee keer in de week gaan. Zo haal je niet te veel. Er kan immers altijd iets veranderen in je dinerplannen gedurende de week. Zo voorkom je onnodige geldverspilling, verpakkingsverspilling én voedselverspilling.

Goed meubilair gaat lang mee

Soms loont het echter wel om wat extra uit te geven. Bijvoorbeeld als het gaat om spullen die je veel gebruikt. Zo hebben wij de keuze gemaakt om wat extra geld uit te geven aan grote meubilair stukken. Hierdoor gaan ze veel langer mee en dat zorgt ervoor dat je minder verbruikt. Het scheelt ook nog eens geld als je niet steeds meubelstukken hoeft te laten repareren of zelfs vervangen. Daarnaast gaat je huis een stuk meer vertrouwd voelen met die meubelstukken. Ze worden echt van jou.

Maak slimme keuzes

Je kan in huis nog meer slimme aanpassingen maken. Zoals bijvoorbeeld infraroodverwaming maar ook door het aanschaffen van LED lampen. Een LED paneel is veel duurzamer omdat het veel minder energie vraagt dan bijvoorbeeld een gloeilamp. En niet alleen dan LED lampen gaan ook nog eens veel langer mee. Daarnaast kan je de lampen in alle vormen en kleuren nemen. Warm of koud licht het is helemaal aan jou.

Een beetje extra moeite

Goed, helemaal zonder extra moeite is het niet natuurlijk maar het is maar een klein beetje extra. Een klein beetje dat een groot verschil maakt. Naast de standaarddingen als recyclen, kunnen deze tips je wellicht helpen. En daar help je de wereld dan ook gelijk mee! Wat een LED lamp al niet kan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *