Droomhuis gevonden? Dit zijn de vervolgstappen

StockSnap_2T9NFO4RNI

Trek die fles champagne maar open, want jullie zijn de hoogste bieder van jullie droomhuis! Na een lange zoektocht is het eindelijk zover, jullie gaan verhuizen. Je bent een beetje overvallen en vanaf nu moeten er nog een aantal zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan een bouwkundige keuring met spoed zodat je zeker weet dat het huis in goede staat is. Welke stappen nog meer genomen worden, lees je in deze blog!

Bouwkundige keuring

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering.

Notaris vinden

Wanneer jullie een huis kopen, regelt de notaris alle juridische zaken rondom de overdracht van de woning. Hij maakt hiervoor de akte van levering en jouw hypotheekakte op. Omdat de naam van de notaris in het koopcontract wordt vermeld (en je dat dus niet kunt tekenen vóór je een notaris hebt gevonden), is dit iets watat je snel wilt oppakken als je een huis hebt gekocht.

Overige stappen

Nadat jullie een notaris hebben gevonden, is het tijd voor de volgende stap(pen):

  • Het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst.
  • Documenten verzamelen voor de hypotheekaanvraag.
  • Hypotheekadvies inwinnen bij de hypotheekadviseur.
  • Definitieve hypotheekofferte tekenen.
  • Bankgarantie regelen.
  • Verzekeringen regelen.

Heb je alles geregeld? Dan is het tijd voor de overdracht van de woning. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *