Droogbloemen leuk voor in het interieur?

De afgelopen jaren is er een duidelijke stijging in de populariteit van droogbloemen en dat is te merken bij de droogbloemen groothandel. Mensen bestellen droogbloemen om het gebruiken in boeketten of voor gebruik binnen in het interieur. In eerste oogopslag lijken de droogbloemen stoffig en niet bijzonder, maar toch heeft het een plek gevonden binnen huishoudens om het interieur op te vrolijken en/of meer detail te geven.

Droogbloemen in het interieur

In 2020 zijn droogbloemen uitgeroepen tot dé interieurtrend van het jaar. Droogbloemen zijn in elke kamer te gebruiken, zolang de kamer voldoet aan de eisen (genoemd in de verzorgings alinea). Droogbloemen zijn vaak terug te vinden in de woonkamer om een hoekje op te vullen of het wordt gebruikt in de gang om wat meer details te creëren. Ook bij bijzondere gelegenheden spelen droogbloemen steeds meer een rol, zoals bij uitvaarten en/of bruiloften.

Vanuit de droogbloemen groothandel wordt er aangeraden om de bloemen, na het ontvangen, anders te verzorgen dan normale planten. Probeer de droogbloemen in een vochtvrije ruimte te bewaren en geef ze vooral geen water. Ook is het belangrijk om de droogbloemen zoveel mogelijk uit het zonlicht in de schaduw te bewaren, omdat er kans tot verkleuring is bij teveel zonlicht. Het meest belangrijke wat veel mensen vergeten is dat de bloemen ontzettend kwetsbaar zijn. Normale bloemen kunnen tegen een stootje en vallen niet uit elkaar op het moment van contact, droogbloemen wel. Droogbloemen, zijn zoals de naam al weggeeft, droog. Dit betekent dat de bloemen gevoeliger zijn voor elk soort van contact.

Soorten Droogbloemen

Overal ter wereld zijn allerlei verschillende soorten bloemen te vinden en allemaal zijn ze te gebruiken voor in boeketten om de kamer op te vrolijken. Voor droogbloemen geldt precies hetzelfde. Droogbloemen die momenteel ontzettend in de smaak vallen bij mensen zijn Gedroogde Grassen, zoals de Arunda of Gedroogde Granen, zoals Tarwe en Haver.

Ook zijn er mogelijkheden om de kleuren aan te passen van de droogbloemen. Dit is mogelijk door de droogbloemen te laten verven, maar dat is niet bij elke droogbloemen groothandel mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *