De voordelen van therdex PVC op je vloer

Kunststof is betaalbaar en duurzaam. Het ziet er echter ook goedkoop uit. Of toch niet? PVC ziet er steeds echter en netter uit dan vroeger. Het is dan ook niet gek dat therdex PVC zo populair aan het worden is. Therdex is een merk dat bekend staat om het produceren van vloeren die amper van echt hout of steen te onderscheiden zijn. Toch zijn ze van kunststof, waardoor je alle gemakken van dat materiaal alsnog in huis haalt. 

Wat is PVC?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride. Het is één van de meest gebruikte kunststoffen. Het is een stabiele, inerte en flexibele kunststof. Dat wil zeggen dat je er ontzettend veel mee kunt doen. PVC kan in elke vorm geëxtrudeerd worden, daarom wordt het vooral gebruikt voor producten met complexe vormen, zoals dashboards en kinderspeelgoed. Het is dus ook uitermate geschikt voor vloeren. De structuur en kleur van natuurlijke materialen als hout en steen zijn goed na te maken met  dit materiaal. Maar dan voor een lagere prijs, uiteraard.

Hoe leg je PVC?

PVC wordt vaak geleverd in de vorm van tegels of stroken. Als het om een vloer met natuursteen look gaat dan zijn tegels voor de hand liggend. De stroken zie je met name als het om een versie gaat die op hout moet lijken. Hout komt immers vaak ook in planken. Het leggen van zo’n vloer kun je in principe in veel gevallen zelf. Het is bovendien een makkelijke manier om geld te besparen. Houd er wel rekening mee dat je de grotere tegels en stroken beter door experts kunt laten leggen voor het beste resultaat. Ook als het gaat om een lastige ruimte met veel hoeken of een kantoorruimte, dan is uitbesteden een beter idee. Zo krijg je het mooiste resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *