De landelijke woonstijl uitgelegd

meubels

Wil jij thuis een rustige, warme plek creëren? Dan is een landelijke woonstijl echt iets voor jou. Een rustige zithoek staat centraal bij deze stijl, aangevuld met landelijke meubels. Benieuwd welke kenmerken deze woonstijl heeft? In deze blog leggen de specialisten van Trend24 (goedkope meubels online gezocht?) jou uit, wat kenmerkend is voor een landelijke inrichting.

Kleurgebruik

Een kenmerkende kleur voor deze woonstijl, zijn de natuurlijke tinten. Wit is de basiskleur en dit wordt aangevuld met grijs-, bruin- en taupetinten. Ook donkere kleuren passen goed bij deze stijl, denk aan donkergroen of donkerblauw. Fan van lichte kleuren? Combineer dan de witte muren met pastelkleuren. Deze kleuren zorgen voor de rust. Voorkom fel kleurgebruik, dit zorgt er namelijk voor dat je kamer een drukke uitstraling krijgt.

Meubels

Groot en robuust. Dit zijn de kenmerken van meubels die passen bij een landelijke woonstijl. Wat dacht je van een grote eettafel, met grote stoelen of een houten bankje? Als het gaat om de zithoek, kun je het beste gaan voor een grote, zachte bank. Typerend voor een landelijke zithoek zijn de vele kussens en bijpassende kleedjes. Ook is genoeg opbergruimte belangrijk in je interieur. Bij een landelijke stijl passen houten kasten. Ook hier geldt weer: groot en robuust. Op zoek naar dit soort meubels? Bekijk de website van Trend24. Ook de plek waar je een kaptafel koopt. 

Accessoires

Op het gebied van accessoires is van alles mogelijk. In tegenstelling tot een industriële woonstijl, worden er veel decoraties ingezet in een landelijk interieur. Spiegels, keramiek, vazen en houten accessoires passen goed bij deze stijl. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van rieten onderdelen. Denk aan rieten manden of kaarsenhouders met riet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *