Boho-tuin: tuintrend van 2021

bohemian

Misschien ken je de boho – of bohemian – stijl al wel van kleding of interieur. De boho-stijl komt in de zomer van 2021 ook terug in jouw achtertuin. Ben jij benieuwd wat deze stijl precies inhoudt en hoe jij jouw tuin helemaal kunt omtoveren? In deze blog zullen we je alle ins en outs geven!

Bohemian

Zigeuners leefden en leven hun eigen cultuur en levensstijl. Een bohemien is een oorspronkelijke bewoner van de Bohemen: het westelijke deel van Tsjechië. Bij deze groep bewoners staan vrijheid, creativiteit en individualiteit hoog in het vaandel. De kledingstijl die zij hanteren wordt tegenwoordig veel overgenomen. Wijde rokken, vrolijke kleuren en verschillende printjes. Stijlen die op boho lijken zijn de Ibiza-stijl en de Gipsy-stijl.

Boho-interieur

Deze stijl is op dit moment razend populair in de interieurwereld. Denk bijvoorbeeld aan rotan meubels, vloerkleden met grafische prints en vrolijke kleuren op de muur. Natuurlijke materialen als rotan, riet en hout staan centraal bij deze woonstijl. Het is belangrijk om ook plantjes toe te voegen aan je interieur. Dit zorgt voor kleur en maakt het plaatje compleet.

Tuintrend

Nu je weet hoe de bohemian stijl zich in kleding en interieur uit, is het tijd om de boho-tuin aan je uit te leggen. Een boho-stijl creëer je door de juiste tuinbestrating, accessoires en meubelen met elkaar te combineren. Vooral lichte bestrating geeft een zomers gevoel. Leg hier een mooi buitenkleed overheen en je hebt al een mooi begin! Je kunt de tuin verder aankleden met windlichten of een hangmat. Op zoek naar bijpassende tuintegels? Ga voor Kijlstra bestrating. Bekijk bijvoorbeeld Kijlstra betontegels of trommelkassei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *