Bestrating? Tips waar je echt wat mee kan!

tuin

Het wordt weer beter weer en we kunnen dus weer lekker in de tuin genieten van het weer. Dit wil je natuurlijk doen in een zo’n mooi mogelijke tuin. Hierbij komt aardig wat kijken, denk hierbij aan de bestrating en het onderhouden van de bomen en planten in de tuin. Een keuze maken voor de inrichting en de soort bestrating kan best lastig zijn. Daarom geven wij je in deze blog bestrating tips.

Kleine tuin? Doe dan dit met je bestrating

Een kleine tuin inrichten is voor veel mensen lastig. Er zijn vaak veel wensen er is maar weinig ruimte. Je kan je tuin wel groter laten lijken door te kiezen voor grotere tegels. Dit klinkt misschien raar maar je zult zien dat je tuin echt een stuk ruimer lijkt als je hiervoor kiest. Denk hierbij dan aan rechthoekige tegels met een afmeting van 120cm bij 40 cm. Door deze tegel met de lange zijde naar je toe te leggen lijkt de tuin een stuk ruimer.

Op zoek naar klinkers, stenen of tuintegels

Houdt ruimte over voor groen

Een fout die veel mensen maken is de gehele tuin volgooien met bestrating. Dit ziet er niet alleen kaal uit maar zorgt er ook voor dat je de kans het dat je hele tuin vol staat met waterplassen. Hier wordt je waarschijnlijk niet blij van en dit wil je graag voorkomen. Dit probleem kan voorkomen worden door ruimte over te houden voor borders met planten. Zo wordt een groot deel van het regenwater weggestroomd.

Meer tips? Vraag het de expert! 

Op zoek naar meer tips voor de mooiste tuin in 2021? Ga eens langs bij Bestratingsmarkt! Deze experts kunnen je alles vertellen over de inrichting van jouw tuin. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *