Alles wat je moet weten over een HPL traprenovatie!

Ziet jouw trap er niet mooi meer uit en wil je deze renoveren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij vertellen je namelijk graag meer over hoe jij je trap kunt renoveren met HPL. Dit is een afkorting voor High pressured Laminate. Veel meer mensen ontdekken de voordelen van een HPL traprenovatie en zijn erg tevreden over het eindresultaat. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Wat houdt een HPL traprenovatie in?

De meeste mensen willen laminaat op de trap als ze deze laten renoveren. Het enige nadeel van gewoon laminaat is dat dit snel alweer kan beschadigen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een HPL trap. Dit is gemaakt van hoogwaardig laminaat wat voor een lange tijd meegaat en niet lelijk zal worden. Ideaal dus voor een onderhoudsvrije traprenovatie. HPL is sterker dan normaal laminaat en daarnaast ook nog eens krasvast. De prijs van een HPL traprenovatie hangt af van de soort klus, waaronder of je een open of dichte trap hebt of je er LED verlichting in wilt verwerken etc.

Waar op letten bij een HPL traprenovatie

Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij een HPL traprenovatie. Het eerste belangrijke punt is het controleren van de HPL planken zodra je deze krijgt. Zoals we net benoemden is HPL krasvast, maar je wilt natuurlijk niet dat de planken al beschadigd aankomen. Controleer daarom of de HPL planken niet beschadigd zijn en of de kleuren gelijk zijn. Zo voorkom je dat je later de planken moet gaan vervangen als ze er eenmaal opzitten. Hiernaast zal HPL uitzetten of inkrimpen. Zorg er daarom voor dat je de planken minimaal 48 uur laat rusten als ze op de trap zijn bevestigd. Dan weet je 100% zeker dat de planken het juiste formaat hebben en je geen problemen krijgt in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *