3 Tips om jouw huishoudelijk afval te scheiden

Dagelijks genereren we een boel afval waarbij we vaak niet weten wat we er eigenlijk mee aan moeten. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om er niet eens over na te denken, maar steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun huishoudelijke afval op een duurzame manier wordt verwerkt. Wil jij bewuster omgaan met je afval? Lees dan snel verder om kennis te maken met enkele handige tips!

Verzamel al jouw plastic in een fles

Heb je wel eens gehoord van een ecosteen? Dit is als het ware een plastic fles die is gevuld met plastic afval die gebruikt kan worden om mee te bouwen! Op deze manier kan je al het waardeloze plastic dat je dagelijks verzamelt, bijeenbrengen en gebruiken voor verschillende doeleinden. Er zijn zelfs mensen die hun huis bouwen met dit soort flessen. Bovendien zorg je ervoor dat plastic geen kans krijgt om rond te zwerven, zodat we ons ecosysteem en voedselketen beter kunnen beschermen.

Groot afval? Breng het naar de stortplaats of regel een speciale stortbak

Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om jouw huis te renoveren, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het afval dat je produceert op de juiste plek terechtkomt. Dit doe je door het naar de stortplaats te brengen en het daar correct te scheiden. Een afvalcontainer huren is een andere mogelijke optie. Je kunt hiervan gebruik maken wanneer je niet zelf in staat bent om het afval af te leveren bij de stortplaats. Een speciale afvalophaaldienst zal ervoor zorgen dat alles uiteindelijk op de juiste manier wordt verwerkt.

Gebruik een extra afvalbak voor compost

Al je etensresten en ander organisch afval zijn uitstekende voedselbronnen voor planten! Zorg er daarom voor dat je organisch afval scheidt en het buiten verzamelt op een geschikte plek om uiteindelijk te gebruiken voor je eigen tuin. Etensresten zullen naar verloop van tijd namelijk transformeren tot voedingsrijk aarde die perfect is voor het groeien van je eigen moestuin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.